Вирощування манго в домашніх умовах

Для вирощування манго в домашніх умовах необхідно мати діжку великого розміру, для цього добре підійде ємність для вирощування декоративних пальм, яку можна придбати в магазині. Повітря в приміщенні, де вирощується манго, повинен бути сухим, так як це допоможе уникнути найбільшого і серйозного ворога для цих рослин — антракноза. Приміщення повинно добре вентилюватися, повітря повинне мінятися, кімната повинна бути добре освітлена і перебувати на сонячній стороні будинку. Температура не повинна. опускатися нижче 15 градусів Цельсія. Манго рослини досить світлолюбні, тому якщо у ваших кліматичних умовах в році не більше 200 сонячних днів, варто зробити рослині штучне освітлення.

Полив

Підживлення / Обрізка

Шкідники

Шкідники, які найчастіше нападають і псують мангові дерева, це трипси і кліщі. Ці комахи дуже дрібні, їх розглядати вкрай складно, але їх присутність, як правило, можна помітити по іржавому нальоту на зворотному боці листків. Ці паразити висмоктують з листя і суцвіть клітинний сік. Кліщі та трипси досить стійкі до інсектицидів, це варто пам’ятати. На даний момент відомо, що у цих комах виробився сильний імунітет до калійному милу, а також до мінеральних масел. Але з цими шкідниками можна боротися в домашніх умовах, наприклад, відваром деревію звичайного. У такого засоби боротьби зі шкідниками є своя перевага перед покупними засобами, так як для людей, а також для домашніх тварин цей засіб не токсично. Збирати деревій потрібно в період його цвітіння. Щоб приготувати відвар підходять всі частини рослини, крім коренів. Деревій перед приготуванням відвару необхідно засушити. На один літр води береться 100 грам добре подрібнених стебел і квіток, відвар кип’ятять 30 хвилин на повільному вогні, після чого отриманий відвар охолоджують і використовують настоянку для обприскування дерева манго.

Урожай

Дозрівання фруктів відбувається приблизно через 100 днів після того, як дерево зацвіло. Для того, щоб урожай зберігався тривалий час, дозрілі плоди необхідно збирати вручну, не відокремлюючи черешки. Ті сорти, які вважаються пізніми, дозрівають до кінця через 10-12 днів, після зняття їх з дерева. Зібрані плоди потрібно скласти плодоніжками вниз на рознос, після чого зверху накрити рушником, злегка його зволоживши, щоб запобігти пересихання. У приміщенні, де лежать фрукти, необхідно робити провітрювання рази два в добу, а також перебирати самі фрукти, так як не уникнути появи цвілі на плодах.

Або читайте here.

Також цiкаво

Share →

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × три =

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.